Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

Nieuwe dienstverlener voor particuliere ouderenzorg

Het bureau AlterEgo Services van Paul Rijpstra en Teun van Hellenberg Hubar biedt allerlei diensten aan voor ouderen en mantelzorgers. Of het nu gaat om administratie, het regelen van de nalatenschap of werken in de tuin. Volgens de ondernemers bestaat hier een groeiende behoefte aan.
Nieuwe dienstverlener voor particuliere ouderenzorg

Klanten kunnen Rijpstra en Hubar voor van alles bellen. Van begeleiding naar een afspraak tot het wegwerken van een administratieve achterstand. ‘Zeg maar alles wat de thuiszorg niet doet. We doen het merendeel zelf en hebben een professioneel netwerk voor diensten die we niet zelf kunnen oppakken’, zegt Hubar. De ondernemers zijn deskundig in het oplossen van ingewikkelde problemen zoals het aanvragen van een CIZ-indicatie of het tijdelijk waarnemen van de zaken van iemand die in het ziekenhuis ligt. Rijpstra was jarenlang hoofd van de ‘family office’ van MeesPierson en Hubar heeft ervaring in het notariaat en het bankwezen. Tevens werkt Hubar als coach bij persoonlijke en professionele vragen.

Tarieven

Het tarief voor eenvoudige klussen ligt op 25 euro per uur en voor het meer ingewikkelde papierwerk varieert het tarief van 75 tot 150 euro. ‘Dat zijn prijzen waarmee we voor een breed publiek toegankelijk zijn’, zegt Hubar. ‘Dat vinden wij belangrijk. Nu zal het voor mensen met alleen een AOW moeilijker zijn om dat te betalen maar die zullen ook relatief minder administratief werk hebben liggen.’

Neutraal

AlterEgo Services is ongeveer een half jaar bezig, voornamelijk in de randstad. Het bedrijf mikt op honderd vaste klanten in dit jaar en wil uiteindelijk landelijk dekkend zijn. Het idee voor het initiatief is ontstaan naar aanleiding van ervaringen in de eigen kring. Hubar: ‘Ik zag de gevolgen van de vergrijzing in mijn omgeving. Iemand komt bijvoorbeeld alleen te staan waarvan de overleden partner de financiën en de administratie deed en er zijn geen kinderen die dit over kunnen nemen. Of er zijn wel kinderen maar die hebben geen tijd of ze willen eigenlijk niet dat één van hen alle taken doet en hebben liever een neutrale professional. De reguliere zorg kan je hier niet bij helpen.’

Stigma

Volgens Hubar bestaan er al veel bedrijfjes en bureautjes die particuliere diensten aanleveren voor ouderen. ‘Maar die bieden vaak slechts een beperkt aantal diensten terwijl wij alles doen.’ Over het stigma dat bestaat over de particuliere markt van cowboys en fraudeurs zegt Hubar.: ‘Het gaat om betrouwbaarheid en vertrouwen. We denken dat onze professionele achtergrond en ons netwerk van gerenommeerde partijen duidelijk maken dat wij een serieuze aanbieder zijn. Onze reputatie staat tenslotte ook op het spel’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP Roos Koole)

Lees meer:

Particuliere zorginstelling nog steeds niet populair als werkgever

Puzzelen in de ouderenzorg

11 REACTIES

  1. Inderdaad weer een mooi (?) staaltje gratis reclame van Zorgvisie.
    Wat nog onderbelicht bleef in de reacties: het leeuwendeel van de diensten van deze heren is gratis of voor bijna niks verkrijgbaar bij organisaties als MEE, stichting welzijn etc. En die weten echt wel van wanten hoor!

  2. Lees alle reacties
  3. Beste Dorien,
    Meer armoede dan jij denkt, jij hebt geen idee hoeveel medelanders het met alleen een AOW uitkering moeten rondkomen. En zelfs armoede hebben als ze alles fiscaal vriendelijk hebben geschonken aan de kinderen en nu met een schamel zakgeld van € 300 per maand in een zorginstelling moeten verblijven daar waar zij zeer goed zijn.

  4. er komen steeds meer ouderen die antwoorden willen over wat doe ik met mijn afgeloste huis, hoe kan ik fiscaal het beste schenkingen doen, welke ziektekostenverzekering is het beste voor mij etc. Er zijn ook steeds meer ouderen die echt een goed pensioen hebben en de wereld intrekken met een camper. De zaken laten zij aan deze hr. over. We zijn geen ”arme oudjes” meer.

  5. ZORG VERDELEN IN categorieèn
    1)het best kun je de meest noodzakelijke zorg in overheidshanden houden(helaas valt ouderenzorg er degelijk onder)
    2) dan eerst aanvullende verzekering of uit eigen beurs(maar wel 100% aftrekbaar voor de fiscus) de zorgverlenende hulp-dieet/oefenther(die min of meer aan jezelf te verwijten si/etc
    3)en dan de luxe zorg-borstverkleining-vergrotingschaamlipcorrectie of iets dergelijks uit eigen portemonnee
    Zorgverleners hebben mi alleen inzicht in het indelen van deze categorien en niet de zorgverzekeraars!

  6. CIZ indicatie een ingewikkeld probleem? Dit leg je toch gewoon bij het verzorgingshuis of thuiszorgorganisatie van keuze neer. Ik verbaas me er trouwens over dat zorgvisie deze “advertentie” zoveel aandacht geeft. Ze verkondigen niets nieuws. Ik zie dit als ook willen mee snoepen uit de geldpot.

  7. Ja Tulah slaat de spijker op zijn kop. Bovendien met 100 klanten kunt u, gelet op uw achtergronden, geen droog brood verdienen.
    Maar kern is de doelgroep die echt door het bomen het bos niet ziet en het met een AOW moet doen, laat staan in een verzorgingshuis zit en zelfs geen AOW krijgt vanwege eigen bijdrage en het vanwege ontbreken van middelen het met € 250 zakgeld in de maand moet doen,die kunnen dit niet betalen en worden aan hun lot overgelaten en die krijgen wat papier werk in de bus.

  8. Legt u eens uit hoe u beide met zo’n achtergrond voor dit soort tarieven, die overigens hoog zijn cfm Tulah, een bedrijf runnen en u mikt op 100 klanten een eenvoudige berekening in excel toont aan dat er meer moet zijn als die 100 klanten want daar kan de schoorsteen niet van roken, ten zij u charitatief u brdrijf runt.

  9. Wij doen een keer per maand de post en de administratie voor 75 euro. Dat lijkt ons alleszins redelijk. Onze dienstverlening richt zich op senioren en hun familieleden. Wij stellen vast dat er veel behoefte is aan één adres waar mensen met allerlei vragen terecht kunnen.

  10. Mensen met alleen een AOW kunnen dit soort tarieven niet betalen. Mensen met AOW en een klein pensioen trouwens ook niet. Bij deze groepen gaat het om een groeiende groep die ondersteuning vraagt bij het rondkomen, het overzicht op de administratie houden, hulp bij problemen op financieel en administratief gebeid of (dreigende) schulden.
    Voor wie hebben jullie deze dienstverlening eigenlijk opgezet heren? Voor de groep ouderen die het kan betalen en die al keuze hebben uit vele aanbieders?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.