Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Nieuwe locatie Isala beproeving rolstoeler’

De Zwolse Gehandicaptenraad (ZGR) uit in regionaal dagblad De Stentor felle kritiek op de toegankelijkheid en bruikbaarheid van de nieuwe locatie van het Isala Ziekenhuis voor mensen met een fysieke beperking.
‘Nieuwe locatie Isala beproeving rolstoeler’
Foto: ANP Roos Koole

De ZGR had meerdere overleggen met Isala, maar met een groot deel van de aandachtspunten zou niets zijn gedaan, aldus voorzitter Jaap Breugem in De Stentor. Zo zijn de gangen in het ziekenhuis te smal om elkaar in een rolstoel te kunnen passeren en de liften te klein om een elektrische rolstoel om te kunnen keren. Lang niet alle praktijkruimten in de polikliniek blijken rolstoeltoegankelijk. De aanmeldzuilen waarop cliënten met een pas(poort) moeten inchecken zijn niet te bedienen vanuit een rolstoel en er zijn geen geleidelijnen voor blinden. ‘Er staat een mooi ziekenhuis, maar het is voor mensen met een beperking helaas noodzakelijk om met hulp het gebouw te betreden’, aldus Breugem in de krant.

Reactie Isala
‘De gehandicaptenraad legt de ambities heel hoog’, reageert een Isala-woordvoerder in het artikel. De raad zou vasthouden aan niet vastgestelde normen. Daarentegen is het internationaal toegankelijkheidssymbool (ITS) wel erkend. Het ziekenhuis heeft daarvoor een voorlopig certificaat gekregen. (De Stentor)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.