Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe zorgopleidingen in Almere

Per september starten in Almere de eerste opleidingen voor studenten verpleegkunde en (para)medische beroepen. De Health School Almere gaat opleidingen aanbieden voor zorgondernemers, ontwikkelingsprogramma’s voor managers in de zorg en opleidingen op het gebied van gezondheidsbevordering en preventie. De minors zijn bedoeld voor mensen die in zorg werk willen maken van zorgvernieuwing en vraaggericht werken.

Praktijkgericht

Volgens directeur Frans Oostrik is er in de gezondheidszorg een vraag naar meer praktijkgerichte opleidingen en voldoen hogescholen hier onvoldoende aan. ‘Instellingen geven bijvoorbeeld aan dat het verpleegkunde-onderwijs te weinig aansluit bij hun dagelijkse praktijk.’

Opening

De nieuwe opleiding gaat op 23 april 2008 officieel open. Het thema van de openingsbijeenkomst in Almere is: ‘Klantgestuurde zorg hoe organiseren we dat’ Vanaf september 2008 kunnen verpleegkundigen aan de Health School Almere onderwijs gaan volgen.

Health School

De Health School Almere is een instituut voor hoger onderwijs. Het is een initiatief van de Stichting Dutch Health School Almere, waarin de gemeente Almere, de Almeerse zorginstellingen en de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam plaatsnemen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.