Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMa wil fusie revalidatiecentra nader onderzoeken

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) wil de fusie van twee revalidatiecentra nader onderzoeken. Volgens de NMa kan de concentratie van Stichting Sophia en Stichting Revalidatiecentrum De Hoogstraat mogelijk de concurrentie belemmeren.
NMa wil fusie revalidatiecentra nader onderzoeken

De mededinging op de markten voor niet-klinische medisch-specialistische revalidatiezorg voor volwassenen en kinderen in het gebied Gouda en omgeving komt mogelijk in gevaar door de geplande fusie. De potentieel sterke positie van Sophia op deze markt wordt door de fusie met De Hoogstraat verder versterkt. Na de fusie zouden deze twee spelers een marktaandeel behalen van 70 tot 80 procent. De toezichthouder heeft besloten dat de voorgenomen fusie nader onderzoek vergt en dat voor het tot stand brengen van deze fusie een vergunning is vereist.

Geografische markt

Het nadere onderzoek van de NMa zal zich vooral richten op de precieze omvang van de geografische markt en de positie van partijen daarop. Indien de betrokken zorginstellingen een vergunningsaanvraag indienen, moet de NMa binnen dertien weken een beslissing nemen of de concentratie wel of niet wordt toegestaan. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NMa heeft nieuwe bestuursvoorzitter

NMa deelt megaboetes uit in thuiszorg

Pieter Kalbfleisch legt voorzitterschap NMa meer

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.