Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nog vijf edities Lourdesreis in het vat bij CZ

Verzekerden kunnen al decennialang met aanzienlijke korting van CZ op bedevaart naar Lourdes. Het potje met geld dat hiervoor beschikbaar is gaat echter niet lang meer mee. ‘Als het fonds op is beraden wij ons op de vraag of we de bedevaart zullen blijven ondersteunen’, aldus een woordvoerder.
Nog vijf edities Lourdesreis in het vat bij CZ
Foto: AFT Vincenzo Pinto

Na de Tweede Wereldoorlog creëerde zorgverzekeraar CZ een soort aanvullende verzekering voor mensen die op bedevaart willen naar het Katholieke heiligdom in Frankrijk. Die aanvullende verzekering bestaat niet meer maar het potje met geld nog wel, dus gaat nog ieder jaar een groep van ongeveer vijfhonderd verzekerden met CZ-korting naar Lourdes. Woordvoerder Marie-José van Gardingen: ‘Dit past bij onze wortels als katholieke organisatie. Sommige bedrijven huren een bureau voor een corporate identiteit. Wij hebben een historische identiteit. Je kunt daar een mening over hebben, dat het bijvoorbeeld geen ‘evidenced based’ gezondheidszorg is. Maar de mensen die op reis gaan zijn er in ieder geval zeer blij mee. Dankzij het fonds kunnen zij artsen en begeleiders meenemen, wat anders niet zou kunnen.’

Toekomst

De toekomst van de reis hangt samen met het historische fonds. ‘Het is niet zo dat de pot wordt aangevuld met premies uit aanvullende verzekeringen of zo’, zegt Van Gardingen. ‘Dus als het op is moeten we een keuze maken of we er mee door gaan of niet. Er zit nu nog voor ongeveer vijf edities in de pot.’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een heel goede zaak van het CZ, dat ze deze belangwekkende extra voorziening voor zieke mensen nog steeds biedt ! Weliswaar geen directe zorg, maar wel zeer gewaardeerd door betreffende mensen, en draagt ook zeker bij aan hun welzijn. Mede mogelijk gemaakt door talrijke vrijwilligers. Vroeger was er inderdaad het aparte Lourdesfonds waarvoor een kleine extra premie werd gevraagd. Blijkbaar komt de bodem van dit fonds in zicht, maar ga er toch vooral mee door ! Microscopisch lage kosten in vergelijking met de totale zorgkosten en je behoudt een stukje van je ‘roots als katholiek ziekenfonds’.
    Dus Wim, maak je hiervoor sterk !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.