Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Novo-locatie beschoten

Een locatie van omstreden zorginstelling Novo in Groningen is vrijdag volledig ontruimd nadat twee keer op het pand was geschoten. Onbekenden vuurden woensdag kogels af op een van de wooneenheden. Een week eerder gebeurde dat ook. Niemand raakte gewond. De 29 jongeren die er wonen zijn tijdelijk elders ondergebracht.
Novo-locatie beschoten
Foto: ANP

Dat maakte divisiemanager Rik Bakker van zorginstelling Novo vrijdag bekend. In de Antillenstraat wonen jongeren met een verstandelijke beperking. Volgens Bakker zijn de beschietingen gericht op één persoon. De schutters hebben echter twee keer op de verkeerde woning geschoten.

Politie

Bakker zegt geen idee te hebben wie er achter zitten en waarom er is geschoten. De politie bevestigde de twee incidenten en onderzoekt de zaak. Of en wanneer de bewoners van de instelling weer terug kunnen naar hun onderkomen in de Antillenstraat, weet Bakker nog niet. De schrik zit er goed in bij de cliënten van Novo. ‘Ons eerste doel is de mensen hun gevoel van veiligheid weer terug te geven. Dan zullen we bekijken of ze terug willen keren of niet.’ (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.