Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

NPCF gaat in beroep tegen ziekenhuisfusie

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie tekent beroep aan tegen het besluit van de ACM om de fusie goed te keuren tussen het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
NPCF gaat in beroep tegen ziekenhuisfusie

 

 

Volgens de NPCF gaat de Autoriteit Consument en Markt in het toestemmingsbesluit van 3 oktober 2013 voorbij aan de mogelijke gevolgen van de fusies zoals prijsstijgingen, beperkte keuzevrijheid voor patiënten en machtsvorming. NPCF-directeur Wilna Wind: ‘Wij willen voorkomen dat de ongewenste gevolgen straks voor de patiënt zijn. Daarom gaan wij in beroep.’ De NPCF sluit niet uit om in de toekomst ook tegen andere fusies in beroep te gaan.

Concurrentie

De ACM heeft de fusie goedgekeurd omdat deze de concurrentie niet zou beperken. De NPCF vindt deze conclusie speculatief en onvoldoende onderbouwd. Dat is ook de reden waarom de NPCF

0
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.