Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NVZ is ‘ontstemd’ over plannen Klink

De NVZ Vereniging van ziekenhuizen is ‘verrast en ontstemd’ over de maatregelen die minister Ab Klink heeft voorgesteld in de begroting voor 2010. Klink wil bezuinigen op het bezoek van patiënten aan de spoedeisende hulp en de polikliniek.

Meer dan de helft van de bezoeken aan de spoedeisende hulp zou onterecht zijn, volgens de minister. Deze groep mensen zou net zo goed naar de goedkopere huisarts kunnen gaan. Als zij ‘onnodig’ naar de spoedeisende hulp gaan, moeten zij die rekening zelf betalen, maar eigenlijk moeten de medewerkers van spoedeisende hulpposten deze patiënten weigeren. De NVZ noemt dit op haar website een “onmogelijke situatie”.

Verwijsbriefje polikliniek

In 2010 wil VWS 48 miljoen euro besparen door ook de patiënten die zonder verwijsbriefje een polikliniek bezoeken hier zelf voor te laten betalen. Een jaar later moet dat 78 miljoen opleveren. De NVZ “verbaast zich over deze plotselinge maatregel en kan zich niet voorstellen dat de minister denkt daar zulke grote bezuinigingen mee te kunnen realiseren.”

Agressie

Eerder liet Frans de Voeght, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulpverpleegkundigen, al weten dat hij vreest voor dit plan om mensen te weigeren. “Als wij patiënten moeten gaan wegsturen, kunnen we de ME hier wel voor de deur neerzetten.” De Voeght heeft wel fiducie in een betere samenwerking met de huisartsenposten. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Begroting: 60 miljard beschikbaar voor zorg

Klink neemt bekostiging op de schop

‘Zet de ME maar voor de deur van de SEH’

NVZ vreest uitstel prestatiebekostiging

1 REACTIE

  1. De Minister wil weer en meer bezuinigen op de Zorg. De Vz v/d Ver. v. SEH Verpleegkundigen heeft gelijk dat de agressie toe zal nemen. Nu worden Verpleegkundigen regelmatig bedreigd door clienten en onheus bejegend. Zij zetten zich 100 % in voor de Client , ondanks dat wordt dit niet gewaardeerd. Politiek laat je stem horen en zet je in voor de Hulpverleners in de Zorg en ook voor andere Hulpverleners.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.