Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

NVZ-voorzitter Ad Melkert: ‘ZZP’ers eten loonruimte op’

Frits Baltesen
Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx.
'Als je het beroep van ziekenhuismedewerker aantrekkelijker wilt maken, moeten de lonen stijgen', vindt NVZ-voorzitter Ad Melkert. 'Met name op de onregelmatige uren. Omdat dat onvoldoende wordt betaald, moeten ziekenhuizen dure zzp’ers inhuren. Die zijn heel duur. Ze eten in feite de ruimte op die je voor je arbeidsvoorwaarden wilt gebruiken.'
Ad Melkert: ‘We kunnen niet toestaan dat er vermijdbare gezondheidsschade ontstaat. Dat is onacceptabel.’

Dit zegt Melkert in een interview

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Het is schokkend te zien hoe een op zich belangrijke koepel, er niet in is geslaagd de ziekenhuiszorg naar een hoger niveau te tillen. Het tegendeel, zou ik zeggen.
   Willens en wetens kiest zij voor een conservatieve en overwegend reactieve aanpak. Ook nu weer. De prijs die de zorg en zorgverleners en de patient daarvoor betalen is pijnlijk en ontmoedigend. Het wordt tijd voor een her-evaluatie van de NVZ.

  2. Lees alle reacties
  3. De heer Melkert, de NVZ en de ziekenhuisinfecties moeten bij zichzelf te rade gaan. Er wordt ontzettend veel geld in ziekenhuizen verknoeid. Verpleegkundigen en overige personeel tellen, ondanks de vele VAR’s en OR’s niet echt mee. Toekomstperspectieven, innovaties, en uitdagingen zijn niet op hen gericht. Daarnaast gaan er kapitalen naar MSB’s en medisch specialisten. Want zij zorgen voor de inkomsten. Daarom kan er tijdens de CAO-onderhandelingen ook niets bij en verlopen die onderhandelingen zo moeizaam. ZZP-er snoepen de ruimte voor arbeidsvoorwaarden op!!!! Wat een flauwekul. De dure bureau’s die massaal worden ingeschakeld om ZZP-ers en senior-posities te vinden zijn de grootste oorzaak. Ziekenhuizen hebben gigantische P&O-afdelingen. Een belangrijke taak van P&O is rekrutering en ontwikkeling van personeel. Dit gebeurt nu niet. De NVZ, de heer Melkert en de ziekenhuisdirecties zijn fout door dit te negeren en door deze bureau’s te blijven gebruiken. Ik vind het terecht dat minister Bruins dit verzoek afwijst. Het is namelijk een fout in de bedrijfsvoering…..

  4. De NVZ is er niet in geslaagd om een speerpunt te maken van aantrekkelijk werkgeverschap met passende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder salaris.

   Zorgprofessionals verlaten massaal het dienstverband als gevolg hiervan en een deel daarvan wordt ZZP’er. In verband met zorgplicht en contract afspraken, moeten diensten vervuld worden en worden zzp’ers gebeld, om nu vervolgens de zwarte piet toegeschoven te krijgen.

   Dhr Melkert zou zich af kunnen vragen waarom zijn leden zo aangewezen zijn op zzp’ers en vacatures niet vervulbaar blijken te zijn. Dan zou hij de koe bij de hoorns vatten. Niet ‘wie heeft het gedaan’, maar ‘wat maakt dat…’

   Brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg SoloPartners

  5. De NVZ is er niet in geslaagd om een speerpunt te maken van aantrekkelijk werkgeverschap met passende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder salaris.

   Zorgprofessionals verlaten massaal het dienstverband als gevolg hiervan en een deel daarvan wordt ZZP’er. In verband met zorgplicht en contract afspraken, moeten diensten vervuld worden en

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.