Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVZD stapt naar rechter om topinkomens bestuurders

Mark van Dorresteijn
De NVZD, vereniging van directeuren in de zorg, stapt naar de rechter om de normering van topinkomens aan te vechten. De organisatie wil zich opnieuw hard maken voor de eigen beloningscode.
NVZD stapt naar rechter om topinkomens bestuurders
Foto: ANP Lex van Lieshout

De belangenorganisatie noemt het principieel onjuist dat zorginstellingen in het eerste regime van de Wet normering topinkmens (WNT) worden ingedeeld. Het eerste regime heeft een maximumbeloning van 187.340 euro bruto per jaar, gebaseerd op 130 procent van een ministersalaris. De NVZD pleit ervoor de zorginstellingen in het tweede regime onder te brengen, waarbij de sector zelf in overleg met de minister een beloningscode opstelt, die wettelijk verankerd wordt. Dit was ook het plan van minister Donner en de Tweede Kamer in het oorspronkelijke wetsvoorstel.

Eigen beloningscode
Zorgbestuurders en toezichthouders stelden in 2009 een eigen beloningscode bestuurders zorg (BBZ) op. Deze code werkt volgens schalen, waarbij de grootte en complexiteit van de zorginstelling de hoogte van de beloning bepalen. De maximumbeloning volgens de BBZ is 200.404 euro.

Kort geding
Wanneer het kort geding zal plaatshebben, is nog niet bekend. Het zal in elk geval vóór 1 januari 2013 zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.