Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘NZa moet onderzoek orthodontisten uitbreiden’

Mark van Dorresteijn
Een Kamermeerderheid van PvdA, VVD, SP en GroenLinks wil dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) haar onderzoek naar de tarieven van orthodontisten uitbreidt. Dat schrijft het Financieel Dagblad vandaag.
‘NZa moet onderzoek orthodontisten uitbreiden’

Op dit moment doet de NZa alleen onderzoek naar de inkomens van orthodontisten die als zodanig ingeschreven staan in het specialistenregister. Orthodontisten die niet officieel geregistreerd staan, lijken daardoor bij een tariefsverlaging de dans te ontspringen. PvdA-Kamerlid Eelke van der Veen eist daarom uitleg van demissionair minister Klink. “De gelegenheid maakt de dief, maar daarmee wil ik niet goedpraten wat de orthodontisten hebben gedaan”, aldus Van der Veen in het dagblad.

Uit onderzoek van het dagblad bleek eerder dat orthodontisten zich op grote schaal tandarts noemen om meer te verdienen dan het norminkomen van 140.000 euro. Zo kunnen ze voor bijvoorbeeld het plaatsen van beugels het hogere tarief vragen dat tandartsen in rekening mogen brengen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Orthodontisten misleiden NZa massaal

NZa grijpt vaker in bij overtredingen zorgaanbieders

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.