Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

NZa: Ziekenhuizen en artsen declareren te veel

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat dit jaar in gesprek met ziekenhuizen en artsen omdat het regelmatig voorkomt dat zij te hoge kosten declareren voor relatief simpele behandelingen. Ook benadert de NZa verzekeraars en brancheorganisaties in de zorg.
NZa: Ziekenhuizen en artsen declareren te veel

De NZa heeft dit laten bevestigd naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant. De toezichthouder in de zorg krijgt meldingen hierover van patiënten. Een voorbeeld is een patiënt bij wie in een ziekenhuis in Terneuzen oorsmeer werd verwijderd, wat een paar minuten kostte. Het ziekenhuis bracht ruim 1000 euro in rekening.

2 REACTIES

  1. Kijk eens aan, het balletje van ‘oorsmeergate’ gaat rollen. Niet door de oplettende NZA maar door een vasthoudende verzekerde. Tegelijkertijd een signaal van onmacht (onkunde? ) van het NZA.
    Is dit nieuw? Welnee. Ik herinner mij een bericht in Medisch Contact van een gefrustreerde dermatoloog over een patient die 14 dagen langer in het ziekenhuis bleef dan nodig a raison van fl. 700/dag voor het onder vacuum afzuigen van wondvocht omdat de verzekering weigerde de huur van de pomp te vergoeden thuis (voor 150,- per week), ook de medisch adviseur hield de poot stijf.
    Eerste stap: de patienten krijgen van alle behandelingen een kopie van de gedeclareerde dbc thuis, via een wettelijke verplichting.

  2. Lees alle reacties
  3. Leuk voorbeeld. Een auto heeft pech langs de weg en wil niet meer starten. Een man komt langs en vraagt : start eens . Als de auto niet start , vraagt hij een hamer. Hij geeft een klap op de motor. Deze start direct. DAT IS DAN 500 EURO. Voor EEN klap vraagt de automobilist .? Neen , zegt de man : voor het WETEN waar te slaan !! …Ook hier weer ter beklemtoning zijn hoofdletters gebruikt .

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.