Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

NZa: ‘Zorgverzekeraars kunnen meer doen om weglekken zorggeld te voorkomen’

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft donderdag een barrièremodel gepubliceerd dat moet voorkomen dat zorgbedrijven geld wegsluizen dat bedoeld is voor zorg. Met actievere rollen voor onder meer zorgverzekeraars en gemeente – maar ook banken, accountants en notarissen - wil de NZa het aantal ingewikkelde bv-constructies bij zorgaanbieders en het weglekken van zorggeld terugdringen. Beckers: ‘Met elkaar hebben we geconstateerd dat er al veel gebeurt, maar ook dat er nog veel beter kan’.
Bankbiljetten
Premium

‘Gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren kunnen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Dit gaat alleen maar inhouden dat zorgaanbieders die niet dit soort constructies optuigen meer onnodig moeten gaan verantwoorden, waardoor er zeker veel “zorggeld” weglekt naar accountants, adviesbureautjes en uitzendbureaus.
   Veel zorgaanbieders moeten al jaarlijks een jaarverantwoording zorg inleveren. Maar daar doet de overheid niet of nauwelijks wat mee, daar gaan dan journalisten in spitten en komen met hun bevindingen naar buiten. Dat is goed maar de overheid moet eerst de instrumenten gaan benutten die ze nu hebben in plaats van nieuwe te gaan bedenken.

  2. Lees alle reacties
  3. Er bestaat niet zoiets als “Zorggeld” alleen maar belastinggeld en daar wordt nogal vrijelijk mee omgesprongen. Als we het steeds hebben over zorggeld is het net alsof er juist in de zorg van alles mis gaat met de bestedingen van geld. Alsof niet de weldoener die het CDA met 1 miljoen sponsort zijn vermogen heeft verdiend met “onderwijsgeld” en de miljardair die zijn bedrijf laat besturen door een complotdenkster niet al zijn vermogen heeft verdiend met “ICT geld”. Het is allemaal belastinggeld en daar moet goed mee omgegaan worden. Met deze voortdurend eenzijdige benadering ben ik bijna geneigd om van de naam “zorgcowboy” een geuzennaam te maken.

  4. Goed initiatief! ik neem aan dat er ook gekeken wordt naar het weglekken van zorggeld bij de kostenontwikkelingen aan de kant van accountants zelf, de adviesbureaus die de zorg afstruinen, de ICT-software leveranciers, de leveranciers hulpmiddelen, de kosten gemoeid met aanbestedingsprocedures en materiële controles en tot slot de groeiende groep beleidsmedewerkers en bestuurders die bij alle stakeholders en toezichthouders in de zorg vindbaar zijn.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.