Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OK’s Elkerliek weer operationeel

Mark van Dorresteijn
Alle acht operatiekamers van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond zijn vandaag weer operationeel. Dat heeft een woordvoerder gezegd.
OK's Elkerliek weer operationeel

De OK’s werden gesloten nadat maandagmiddag de bevestiging van een verlichtingsunit in een van de operatiekamers was losgeraakt, waardoor de lamp viel. Die raakte een patiënt en een medewerker. Beide mensen raakten licht gewond.

OK’s weer open

In alle acht OK’s hangen dezelfde lampen. Alle verlichtingsunits zijn gecontroleerd. Dinsdagochtend werd de controle afgerond, waarna de OK’s werden vrijgegeven. In de loop van de middag moesten de kamers nog worden schoongemaakt. In de avond konden er vier tot vijf weer worden gebruikt. Per vandaag zijn alle OK’s weer in gebruik.

Directie betreurt ongeval

De ziekenhuisdirectie betreurt het ongeluk in hoge mate en ook het feit dat daardoor operaties niet door konden gaan. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is ingelicht. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

OK’s Elkerliek Ziekenhuis dicht na lamp-incident

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.