Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ok’s MC Lelystad weer open voor spoedoperaties

De twee noodoperatiekamers bij het ziekenhuis in Lelystad die werden gesloten wegens rondvliegende gaasvliegjes zijn donderdagmiddag weer opengegaan.

De eerste dagen worden de operatiekamers alleen gebruikt voor spoedoperaties. Daarna worden ook andere operaties weer in deze ruimtes uitgevoerd.

Woensdagavond werden de ok’s gesloten omdat er vliegjes zwermden rond de hoofden van het personeel in de voorbereidingskamer. De MC Groep schakelde de Inspectie voor de Gezondheidszorg in.Het ziekenhuis vermoedt dat de eitjes van de vliegjes al in noodoperatiekamers hebben gezeten toen de ruimtes in het najaar van 2008 werden gebouwd. Door het warme weer werden de diertjes actief. Het ziekenhuis in Lelystad draaide de afgelopen maanden met noodoperatiekamers, omdat er september problemen waren met de luchtkwaliteit van de gewone ok’s. Die werden toen op last van de inspectie gesloten. Die ingreep leidde vervolgens tot grote financiële problemen en overname door de MC Groep. (ANP)

Lees ook:

Ongedierte legt operatiekamers Lelystad plat

Inspectie controleert noodoperatiekamers Lelystad

Toch noodoperatiekamers voor IJsselmeerziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.