Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Olijftak’ uitgeroepen tot Beste Zorgafdeling 2011

Mark van Dorresteijn
De afdeling ‘Olijftak’ van verpleeghuis Salem uit Ridderkerk is uitgeroepen tot Beste Zorgafdeling 2011. De afdeling ontving de meeste bedankjes tijdens de actie ‘Nederland bedankt de Zorg’. In totaal werden 11596 bedankjes ingestuurd.
‘Olijftak’ uitgeroepen tot Beste Zorgafdeling 2011

De tweede plaats ging naar de hart-longafdeling van Medisch Centrum Alkmaar. De afdeling Duurzaam wonen van GGZ Breburg uit Dongen behaalde de derde plaats. De uitreiking stond in het teken van waardering voor de zorgverleners. De prijs, in de vorm van een insigne, werd uitgereikt door Paul Loven, lid van het Executive Committee van PGGM en Angela Groothuizen, ambassadrice van de actie.

Waardering

De bedankjes zijn ingestuurd door (ex-)patiënten, (ex-)cliënten en hun naasten als waardering voor hun favoriete zorgverlener. Deze waardering is van groot belang. Dit blijkt ook uit een enquête van PGGM onder zo’n 15.000 zorgverleners. Waardering heeft zelfs een zeer grote invloed op de keuze om te werken in de sector zorg en welzijn. 37 procent van de ondervraagden die zeer weinig waardering krijgen, geeft dit aan. Van de 15.000 respondenten geeft 58 procent aan tevreden te zijn over de waardering die zij krijgen voor hun werk. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.