Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

OLVG start 24-uurs IC-bewaking op afstand in MC Zuiderzee

Annelies Vermeulen
Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam en MC Zuiderzee in Lelystad starten als eersten in Europa met Tele-IC. Dit houdt in dat een intensivist van het OLVG ’s avonds, ‘s nachts en in het weekend op afstand de behandeling overneemt van de patiënten op de intensive care in het MC Zuiderzee.
OLVG start 24-uurs IC-bewaking op afstand in MC Zuiderzee

Door Tele-IC kan bij kleine IC’s de kwaliteit van de intensieve zorg elke dag, 24 uur, worden geborgd.

In de Verenigde Staten wordt Tele-IC al jaren succesvol toegepast met bewezen resultaten op het gebied van welzijn van de patiënt en efficiëncy. Onderzoek uit Amerika wijst uit dat door het gebruik van Tele-IC de opnameduur omlaag kan, de uitkomsten van de behandeling beter zijn en de kosten verminderen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Het Friese Land breidt zorg op afstand uit naar familie

Zorg op afstand voor alle SAG-gezondheidscentra

1 REACTIE

  1. Wederom een vergelijking met een van de armste landen in de wereld, en vergelijkingen zijn al zo vaak de mist in te gaan en blijken bij wat nauwkeuriger kijken toch niet op te gaan.
    Het is een trend dat artsen steeds minder aan het bed komen en voornamelijk achter de pc geneeskunde denken te bedrijven en zo het nodige te missen. Want bv lichamelijk onderzoek wordt nu vaak verricht door de minst geschoolde, namelijk de arts assistent. Dit is niet de richting die we op moeten gaan. Het levert kwaliteitsverlies op + de nodige ICT problemen en daarmee gepaard gaande extra kosten en inefficiëntie. Niet doen dus

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.