Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

OM doet onderzoek naar Erbudak

Mark van Dorresteijn
Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar Aysel Erbudak, voormalig bestuurder van het Slotervaartziekenhuis. Dat bevestigt het OM na vragen van de NOS.

Erbudak wordt er van verdacht dat zij een miljoen ziekenhuisgeld onrechtmatig heeft gebruikt. Zelf zegt Erbudak tegen de NOS dat zij op de hoogte is van het onderzoek en dat zal blijken dat zij niets onrechtmatigs heeft gedaan.

Grondaankoop

In totaal richt het onderzoek zich op drie verdachten en een bedrijf. De kwestie die de FIOD op verzoek van het OM onderzoekt heeft te maken met de mislukte aankoop van grond in Turkije. Uit een openbaar onderzoek van de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam en aanvullende stukken die de NOS in bezit kreeg, blijkt dat Erbudak een miljoen euro uit de kas van het Slotervaartziekenhuis gebruikte voor een bankgarantie. Uiteindelijk lukte het Erbudak niet om de resterende financiering voor de grond rond te krijgen waardoor het ziekenhuis het miljoen kwijtraakte.

Reactie Erbudak

Erbudak laat weten dat ze afgelopen dinsdag uitvoerig heeft gepraat met de FIOD. Ze is blij met het grondige onderzoek dat de FIOD op verzoek van het OM heeft ingesteld, omdat naar haar zeggen nu zal blijken dat zij niets onrechtmatigs heeft gedaan. Ze heeft alle vertrouwen in de uitkomst van het strafrechtelijk onderzoek.

Juridische zaken

De zorg is aan verandering onderhevig, daarnaast zijn er regelmatig conflicten. Dit zorgt voor onduidelijkheid en onzekerheid. De oplossing komt dan vaak uit het juridische circuit. In het dossier juridische zaken leest u over juridische kwesties, rechtszaken en het scheidsgerecht.
Bekijk het dossier

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.