Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM niet in beroep tegen vrijspraak neuroloog Viecuri

Mark van Dorresteijn
Het Openbaar Ministerie in Roermond legt zich neer bij de vrijspraak van de 53-jarige neuroloog Gerd L. van het VieCuri ziekenhuis in Venlo, die was aangeklaagd voor de dood van een meisje in 2003 door zijn schuld. Een woordvoerder heeft dat vandaag laten weten.
OM niet in beroep tegen vrijspraak neuroloog Viecuri

Justitie kan zich weliswaar niet vinden in alle onderdelen van het vonnis, maar zet een punt achter de zaak vanwege de lange tijdsduur en lange lijdensweg voor alle betrokkenen. “We hopen dat zo voor iedereen de rust terugkeert”, aldus de woordvoerder in een verklaring.

Grove medische fouten

In november eiste het Openbaar Ministerie nog een taakstraf van 120 uur plus een half jaar voorwaardelijke celstraf tegen de neuroloog. Volgens justitie zou de man in 2003 grove medische fouten hebben begaan toen hij de 14-jarige Mariska Lips behandelde na haar val van een paard in Meerlo. De tiener overleed aan de gevolgen van ernstig hersenletsel.

Niet-ontvankelijk

Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de neuroloog onvoorzichtig, onachtzaam of nalatig heeft gehandeld. De rechter verklaarde de eis van het OM niet-ontvankelijk. (ANP)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.