Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Omzet Flevoziekenhuis groeit stevig

Het Flevoziekenhuis heeft in 2011 acht procent meer zorg geleverd dan in 2010. Dat maakte bestuursvoorzitter Jeltje Schraverus gisteren tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend. Schraverus meldde ook dat het personeel vorig jaar 93 keer te maken kreeg met geweld.
Omzet Flevoziekenhuis groeit stevig

De omzet van het ziekenhuis in Almere groeide van 138 naar 148 miljoen euro en het ziekenhuis sluit het jaar af met een positief resultaat van ruim drie miljoen euro. Door nieuwe technieken worden steeds meer operaties in dagbehandeling uitgevoerd. Mede daardoor steeg het aantal dagbehandelingen in 2011 met 22 procent, terwijl het aantal opnames zes procent groeide. De gemiddelde verpleegduur liep terug, van 4,7 naar 4,5 dag.

Beperkte groei 2012

Het Flevoziekenhuis denkt in 2012 met 2,5 procent te groeien, het maximale percentage dat een ziekenhuis mag groeien in het huidige overheidsbeleid. Schraverus houdt rekening met verdere overheidsbezuinigingen op ziekenhuiszorg en verwacht dat het aantal fte’s bij het ziekenhuis niet hard zal groeien.

Geweldsincidenten

Tijdens de receptie bleek ook dat het personeel vorig jaar 93 keer te maken heeft gekregen met geweld. In 2010 ging het nog om tien gevallen. Eén van de oorzaken van de stijging is een nieuw digitaal meldsysteem dat het ziekenhuis heeft aangeschaft. “In 2011 zijn er zestien waarschuwingsbrieven verstuurd en vijf tijdelijke toegangsverboden opgelegd”, vertelt Schaverus in regionaal dagblad Almere Vandaag. “In 2011 zijn nieuwe huisregels geïntroduceerd waarin duidelijk staat dat agressief gedrag niet wordt getolereerd. Iedere medewerker heeft de mogelijkheid een weerbaarheidstraining te volgen waarin wordt geleerd hoe je het beste kunt omgaan met agressie. Ook wij zeggen in 2012: ‘handen af van onze hulpverleners’.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld copyright Flevoziekenhuis 2011)

Lees meer:

Geen infecties Flevoziekenhuis door endoscoop

Flevoziekenhuis bezuinigt op verpleegafdeling

Vernielingen in Flevoziekenhuis

AD: Flevoziekenhuis beste van het land

2 REACTIES

  1. De Zorgindustrie vertaalt zijn product in omzetcijfers en de winsttoenamepercentages. Een relatie tussen hogere kwaliteit ,langduriger en meer behandelingen van de betreffende burgerservicenummers wordt niet vermeld en zal bureaucratisch ook niet relevant zijn .
    Iedereen herkent zich tegenwoordig nergens meer in , behalve in een banksaldo . LANG LEVE DE MARKTWERKING IN DE ZORG!!
    P.S. komt er nog eens een financiele PIL VAN DRION??

  2. Lees alle reacties
  3. Het flevozkh heeft 8% meer zorg geleverd….volgens mij bedoelt ze dat de omzet met 8% is gestegen. Dat is iets anders.
    De groei van 2,5% voor 2012 is ook wat ruim, want in 2011 is er alweer sprake van een forse overschrijding van het BKZ, welke in mindering wordt gebracht op de groeiruimte. Kennelijk is bij dit ziekenhuis nog steeds omzetgroei het toverwoord, in plaats van zoveel mogelijk zorg leveren voor elke euro.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.