Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ondergrens goede zorg bij goedkope polis’

Een fors deel van de Tweede Kamer wil dat ziekenhuizen en andere zorg bij een goedkope zorgverzekering ook goed bereikbaar zijn. Dat bleek donderdag tijdens overleg met minister Ab Klink (Volksgezondheid) over de Zekur-polis van verzekeraar UVIT.

De Zekur-Polis van UVIT is heel goedkoop, maar de verzekerde kan niet overal terecht zonder te moeten bijbetalen. Zo heeft UVIT voor deze polis slechts dertien ziekenhuizen gecontracteerd. In drie provincies zijn geen afspraken met ziekenhuizen gemaakt.

Bereikbaarheid

CDA, ChristenUnie en SP vroegen Klink om minimumnormen voor de zorg in een polis en de bereikbaarheid van zorgvoorzieningen. De minister wil daar, afgezien van de acute zorg, niet aan. Dat zou veel te veel bureaucratische rompslomp geven. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaf eerder al aan dat de wettelijk vastgelegde zorgplicht in de Zekur-polis niet op voorhand in het geding is. Klink beloofde de Kamer wel om na een jaar nog eens te kijken hoe de goedkope ziektekostenverzekering in de praktijk uitpakt. (ANP)

Lees ook:

Kant ongerust over nieuwe Univé-polis

ONVZ past polisvoorwaarden aan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.