Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek inzet e-health bij obesitas

Annelies Vermeulen
E-health afvalprogramma's zijn een goede oplossing voor mensen willen afvallen. De deelnemers vallen evenveel af als deelnemers aan traditionele afvalprogramma's. Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers.
Onderzoek inzet e-health bij obesitas

De onderzoekers verdeelden mensen die willen afvallen in drie groepen: mensen die een traditioneel afvalprogramma volgden, mensen die een e-healthprogramma volgden en mensen die helemaal geen programma volgden. Het gewichtsverlies van zowel de groep die via e-health het programma volgde als de klaslokaal-deelnemers was gelijk. De e-healthgroep verloor 0,6 tot 2,5 kilo, de klaslokaalgroep verloor 0,5 tot 4,3 kilo. De groep die helemaal niet meedeed kwam 1,7 tot 3 kilo aan. Meedoen aan een afvalprogramma is dus nuttig, zo concluderen de onderzoekers.

Tevredenheid

Ook de tevredenheid van de deelnemers over het programma was in beide groepen ongeveer gelijk, maar toch net wat hoger in de e-healthgroep. De traditionele groep was meer tijd kwijt aan het programma. Volgens de onderzoeker is het voor het slagen van het e-healthprogramma cruciaal dat de deelnemers de juiste technologie in huis hebben en daar ook mee om kunnen gaan. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

GGzE start met pilot e-Health van Minddistrict

‘E-health moet speciaal keurmerk krijgen in ggz’

Trimbos en Achmea gaan ziekteverzuim met e-health te lijf

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.