Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Onderzoek: meer autonomie verpleegkundigen verbetert zorg

Meer autonomie voor verpleegkundigen verbetert de zorg. Ze pakken eerder de regie, zoals bij coronazorg, blijkt uit onderzoek van Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Het ziekenhuis investeert al sinds 2016 in het beter benutten van de kwaliteiten van verpleegkundigen. De verbeteringen zijn zowel te zien aan het bed als in het beleidsteam.
Female Nurse With A Mask Putting On Gloves
© picture alliance
Premium

De conclusies komen uit een

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Wonderlijk deze berichtgeving. Ben vanwege pensionering al 20 jaar uit de zorg weg.
   Was destijds manager die werd weggesaneerd. Ook de laag afdelingshoofden werd weggesneden. Kwam dus dichter bij de basis te staan. Iemand waaraan ik direct leiding mocht geven, vroeg mij toen: hoe wil je het hebben? Waren zij kennelijk zo gewend. Op de vraag of zij een en ander niet zonder mij afkonden kwam de reactie: natuurlijk wel.
   Nou, ga je gang. Dit leidde tot grotere betrokkenheid, verbeterde zorg (niet gemeten toen) én het ziekteverzuim daalde van 9% naar 5%. Het enige waar je de mensen mee moest lastigvallen was de regelgeving vanuit de overheid, de instelling zelf en aspecten uit de arbeidsvoorwaarden.
   Hoe simpel kan het zijn!
   Niets nieuws dus! Het is wel van belang dat verpleegkundigen inzien dat zij niet monodisciplinair te werk gaan en oog hebben voor andere disciplines.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.