Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar Europees uitwisselen artsgegevens

Redacteur Zorg+Welzijn
De Raad van Europa moet onderzoek laten doen naar automatische uitwisseling van gegevens van artsen. Op die manier moeten geschorste of veroordeelde artsen achterhaald kunnen worden.
Onderzoek naar Europees uitwisselen artsgegevens
Foto: ANP Koen Suyk

CDA-kamerlid Pieter Omtzigt is een van de raadsleden die het voorstel bij de Raad van Europa heeft ingediend. Het onderzoek is gericht op de wijze waarop automatisch gegevens tussen landen kunnen worden uitgewisseld over artsen die in de fout gaan. Het onderzoek gaat zo’n twee jaar duren.

Mensenlevens

Volgens Omtzigt zijn er ‘heel veel’ Europese landen die kampen met het gebrek aan informatie over “foute” artsen. Hij wil dat de 47 landen die lid zijn van de Raad van Europa verplicht gegevens gaan uitwisselen. Daarmee zou voorkomen moeten worden dat artsen die in het ene land worden geschorst of veroordeeld, in een ander land weer aan het werk gaan. ‘Door geen gegevens uit te wisselen worden mensenlevens onnodig in gevaar gebracht’, aldus de CDA’er.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.