Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Onderzoek naar failliet Meavita vrijwel zeker door

De Ondernemingskamer in Amsterdam zal vandaag vrijwel zeker bepalen dat er een enquête moet komen naar het functioneren van de voormalige top van Meavita. Dat zegt de advocaat van vakbond Abakabo FNV, Arno van Deuzen. Vandaag beslist de Ondernemingskamer formeel over het onderzoek.
Meavita
Thuiszorgorganisatie was

In de zitting van drie uur vanmiddag wordt de volgende stap genomen in de langdurige juridische strijd tussen de vakbond en de voormalige bestuurders en toezichthouders van de failliete zorgmoloch. De bond wil aantonen dat de verantwoordelijkheid voor de ondergang niet alleen aan externe factoren is te wijten, maar dat de commissarissen en bestuurders hiervoor verantwoordelijk zijn. In het verlengde hiervan wil de bond schadevergoeding voor zijn leden die te lijden hebben gehad van het failliet. “In 2010 hadden we bij de Ondernemingskamer een aanvraag gedaan voor een onderzoek”, zegt Van Deuzen. “Toen pleitte de advocaat van Loek Hermans en de zijnen in een document van 28 pagina’s dat het failliet niet aan hen te wijten was en dat er geen onderzoek nodig was. De rechter heeft deze bezwaren inmiddels van tafel geveegd. Op dit moment is de situatie zo dat alle partijen een onderzoek willen.”

Onderzoek

Vanmiddag zal onder andere worden bepaald hoeveel onderzoekers op de zaak komen te zitten en hoe lang de enquête mag duren. De kosten van dit onderzoek bedragen een half miljoen euro en worden verdeeld over de bond en de drie failliete Meavita-onderdelen. De bond betaalt niet meer dan vijftigduizend euro en de Meavita-stichtingen betalen ieder anderhalve ton. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bussemaker moet EC uitleg geven over steun Meavita

Onderzoek naar Meavita-bestuur op lange baan

Bestuur Meavita gedaagd om wanbeleid

Motie: Steunverlening Meavita moet naar EC

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april.

1 REACTIE

  1. Hoe moeten failliete instellingen dat nou opbrengen? weer belstinggeld wat onnodig uitgegeven wordt. waar moet een onderzoek naar leiden? dat het niet weer gebeurd? Volgens mij is meavita al weer voor een groot deel samen met tsn. weer een zorgmoloch.
    laat het onderzoek maar zitten en besteed dat geld aan iets zinnigs.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.