Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar Utrechtse privékliniek DITI

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoekt privékliniek DITI Nederland in Utrecht. Die biedt een screening op borstkanker aan zonder daarvoor de juiste papieren te hebben.

Het gaat om een methode waarbij met een infraroodcamera de lichaamswarmte in kaart wordt gebracht. Dat antwoordt minister Ab Klink (Volksgezondheid) vrijdag op vragen van de SP. Met de zogeheten digitale thermografie kunnen volgens de website van DITI Nederland vroeg afwijkingen in de borsten aan het licht komen, zoals borstkanker maar ook infecties en vaataandoeningen. Vooral voor jonge vrouwen zou deze methode aan te bevelen zijn. Vervolgonderzoek moet uitwijzen wat er precies aan de hand is.

Navraag

Eigenaar Jessica Posner van DITI Nederland zegt voor de start van haar kliniek in september navraag te hebben gedaan bij diverse instanties, waaronder het ministerie van VWS. Haar conclusie was dat ze geen vergunning nodig had omdat ze slechts de temperatuur van de huid meet en er dus geen gezondheidsrisico’s zijn. (VWS)

Nieuws

Inspectie onderzoekt nucleaire geneekunde

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.