Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online ondersteuning bij revalidatie dwarslaesiepatiënten

Annelies Vermeulen
De Sint Maartenskliniek lanceert een dwarslaesieportal. Dit is een speciale afgeschermde website met informatie en filmpjes over mogelijke klachten, de behandelmogelijkheden en nazorg.
Online ondersteuning bij revalidatie dwarslaesiepatiënten

De informatie op de portal is onderverdeeld in de fasen die dwarslaesiepatiënten doorlopen: voorbereiding, opname, dagbehandeling en nazorg. Ook de verschillende klachten die een patiënt kan ervaren, vormen een ingang naar de gewenste informatie. Op de portal staan filmpjes van de behandelaars. Zij vertellen meer over bijvoorbeeld de verpleging tijdens de opname of de fysiotherapie. Via de dwarslaesieportal kunnen dwarslaesiepatiënten en behandelaars bovendien doorklikken naar een besloten community op MijnZorgnet.nl. Daar kunnen ze blogs lezen en via diverse forums vragen stellen of discussiëren met andere leden van de community.

Wim Jaegers van de patiëntenvereniging Dwarslaesie Organisatie Nederland juicht het digitale initiatief van de Maartenskliniek toe. Hij is vooral positief over de filmpjes waarin behandelaars van verschillende disciplines zich voorstellen. “Alle dingen die je in de revalidatieperiode tegenkomt, alle problemen en alle behandelmogelijkheden staan erop en worden uitgebreid behandeld. Belangrijk voor alle dwarslaesiepatiënten en met name voor mensen die nog voor aan in het revalidatietraject zitten.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

‘Vaker online psychologische hulp bieden’

Nieuwe website ISfTeH online

Maastricht UMC+ start online videowebsite

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.