Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online therapie ‘Minder moe bij kanker’ succesvol

Annelies Vermeulen
De online therapie www.mindermoebijkanker.nl van het Helen Dowling Instituut blijkt een jaar na de lancering zeer succesvol te zijn. (Ex-)kankerpatiënten met ernstige vermoeidheidsklachten hebben veel baat bij deze therapie.
Online therapie ‘Minder moe bij kanker’ succesvol

Tussen november 2009 en november 2010 zijn 138 mensen gestart met de therapie. 80 procent van alle deelnemers blijkt na afronding van de therapie minder vermoeid te zijn. Maar nog belangrijker: 50 procent is zelfs helemaal niet meer moe. De deelnemers geven de therapie gemiddeld een rapportcijfer 8,4 en 98 procent zou de therapie aan anderen aanraden.

Resultaten

De resultaten zijn nog beter dan het Helen Dowling Instituut verwachtte. Volgens directeur Bram Kuiper is dit fantastisch nieuws voor kankerpatiënten: “Vermoeidheid is een van de meest voorkomende klachten na de behandeling van kanker. Naar schatting 25 procent van alle kankerpatiënten heeft nog jaren na de medische behandeling last van ernstige vermoeidheid, die het dagelijks leven vaak nadelig beïnvloedt. Onze therapie biedt hun een concrete oplossing. Dat is geweldig om te kunnen zeggen. Zij hoeven niet langer met de vermoeidheid te blijven rondlopen. Het is zeer toegankelijke hulp, als je bedenkt dat iedereen de therapie gewoon thuis achter zijn of haar eigen computer kan volgen op het moment dat het hem of haar het beste uitkomt.”

Persoonlijke webpagina

De online therapie duurt negen weken. Iedere deelnemer heeft een persoonlijke webpagina, waarop elke week een nieuwe reader, oefeningen (mp3-bestanden), opdrachten, een logboek en feedback van de eigen therapeut is te vinden. De internettherapie wordt vergoed via de basisverzekering. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Online-angsttherapie komt niet in basispakket

Vraag naar online hulp groeit sterk

Online hulp bij verwerking abortus

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.