Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslagen postbodes welkom in de zorg

Mark van Dorresteijn
Marian Kaljouw, voorzitter van V&VN, stelt dat ontslagen postbodes van harte welkom zijn om in de zorg te komen werken. “In de zorg hebben we veel handen aan het bed nodig, ook voor de zorgvraag in de toekomst. Een onderdeel van het regeerakkoord zijn 12.000 extra zorgmedewerkers.”
Ontslagen postbodes welkom in de zorg

Kaljouw reageert hiermee op uitzendingen van Ochtendspits en RTL-Z waarin trendwatcher Adjiedj Bakas voorstelde om ontslagen postbodes in de zorg in te zetten. Volgens Kaljouw moeten de postbodes, naast een gedegen opleiding, wel het hart op de goede plaats hebben zitten en stevig in hun schoenen staan, als zij echt iets willen betekenen voor patiënten, cliënten, bewoners en hun familieleden.

TNT schoolt postbodes om

Nieuw is het idee van Bakas niet. In 2009 maakten tien postmedewerkers van TNT een succesvolle overstap naar de gehandicaptenzorg. TNT koos voor deze overstapregeling na een intern onderzoek waaruit bleek dat ruim zes procent van de postbodes interesse heeft in een baan in de zorg. Ron Ensink, projectleider bij TNT, laat weten dat vooral veel postbodes denken aan functies in de begeleiding. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Postbodes stappen over naar gehandicaptenzorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.