Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Ontslagvergoeding zorgtop maximaal 75.000 euro

Mark van Dorresteijn
Bestuurders en de hoogste leidinggevenden in de publieke en semipublieke sector krijgen maximaal 75.000 euro ontslagvergoeding. Dat staat in het voorstel van de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector (WNT) dat minister Donner van Binnenlandse Zaken op 14 januari heeft ingediend.
Ontslagvergoeding zorgtop maximaal 75.000 euro

Het wetsvoorstel bepaalt niet alleen de ontslagvergoeding, maar ook de salarissen. De hoogte van de beloning van de zorgtop wordt in het voorstel nog niet besproken. Dat wordt op een later moment aan VWS-minister Schippers overgelaten. Nieuw in het voorstel is de hoogte van de ontslagvergoeding. De commissie-Dijkstal adviseerde in 2009 een maximum ontslagvergoeding van een jaarsalaris. Ook de NVZD, Vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg sprak zich daarvoor uit. Het nieuwe kabinet zag er echter niets in en pleitte in het regeerakkoord voor een vergoeding van 75.000 euro. Dat lijkt met dit wetsvoorstel nu werkelijkheid te worden.

NVZD geen voorstander

NVZD-voorzitter Ruud Lapré legt uit dat hij geen voorstander is van het wetsvoorstel. “Onze eigen salariscode is nog maar net in werking. Die code is er niet voor niets; die is samen met de toezichthouders (NVTZ) en onze leden opgesteld. Alle partijen hebben aangegeven zich aan deze code te houden. Gun de code eerst eens de tijd om toegepast te worden.” Lapré stelt dat de NVZD de wet niet zal ontduiken. “Als er een wet ligt, dan ligt er een wet, maar we zullen hier zeker nog op terugkomen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Gouden handdrukken zorg maximaal 75.000 euro

Kabinet pakt ontslagvergoeding aan

Akkoord bereikt over ontslagvergoeding

Zeven ton ontslagvergoedingen WWZ-Mariënstaete-Valent

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

7 REACTIES

  1. En hoe zit het momenteel met het graaien van de leden van de Raad van Bestuur van Sanquin Bloedbank??
    De voorzitter had in 2009 nog een salaris van € 256.000 excl. pensioen en sociale lasten. Let wel, 400.000 bloed- en plasmadonoren van Nederland geven vrijwillig en gratis bloed of plasma voor hun medemens.

  2. Lees alle reacties
  3. Aan alles is een mouw te passen, lees: er zijn altijd wel ontsnappingsroutes. Bijv. al een extra pensioenopbouw of zoiets, of wat BenBau hierboven schreef. Cijfers kunnen niet liegen maar leugenaars kunnen wel cijferen (2e wet van prof.parkinson, zoek maar op in wikipedia)(de 1e wet van de prof. betrof de wetmatigheid waarbij bureaucratie zich uitbreidt zonder dat de werklast vergroot!) gelukkig hebben we nog een hard werkende calvinist als Donner, soms heb je er wat aan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.