Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onvrede en ruzie verdeelt ANBO

Mark van Dorresteijn
Een hoogoplopende ruzie bij ouderenbond ANBO leidt tot een ware leegloop. Duizenden boze leden vertrekken en op diverse plaatsen in het land worden lokale ouderenbonden opgericht, zo meldt het Algemeen Dagblad.
Onvrede en ruzie verdeelt ANBO

Het conflict ontstond volgens de krant toen directeur-bestuurder Liane den Haan vorige maand de rekeningen van lokale ANBO-afdelingen liet blokkeren. Zij deed dat, zei ze, om fraude te voorkomen. De 3,4 miljoen euro van de afdelingen vloeide naar het hoofdkantoor. De afdelingsbesturen konden zelf geen cent meer uitgeven.

Daling aantal leden

De lokale ANBO-afdelingen komen ondertussen bijeen en vormen nieuwe, lokale bonden. Volgens gewestelijk voorzitter Jan Walrecht gaat het als ‘een tierelier’. De lokale ANBO-besturen proberen via allerlei wegen te zorgen dat leden de ANBO verlaten. Nu nog zijn er ruim 170.000 leden. ‘De ANBO mag blij zijn als er 125.000 overblijven’, vertelt Harry Vogels, een van de bestuursleden.

Den Haan wil niet reageren op de discussie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.