Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ONVZ door rechter op de vingers getikt

Zorgverzekeraar ONVZ mag niet tussentijds de polisvoorwaarden wijzigen voor verzekerden die teveel declareren. Dat heeft de rechtbank van Utrecht bepaald.

De Consumentenbond stapte namens de verzekerden enkele weken geleden naar de rechter omdat ONVZ maatregelen had genomen tegen klanten die ‘overconsumeerden’.

In hoger beroep

De verzekeraar reageert teleurgesteld op de uitspraak en onderzoekt of hoger beroep wordt ingesteld. De NPCF, de organisatie die opkomt voor de belangen van patiënten, is blij met de uitspraak van de rechter. Verzekeraars mogen niet tijdens de looptijd van een contract, zomaar tussentijds de voorwaarden veranderen, aldus de organisatie.

Zeventien brillen

De klanten hadden een polis afgesloten die een aantal voorzieningen onbeperkt vergoedde. De klanten maakten daar gebruik van en declareerden bijvoorbeeld zeventien brillen per jaar of reisden met grote regelmaat per taxi het land door om alternatieve genezers te bezoeken.

Bijstellen

Volgens de Consumentenbond maakten de klanten gebruik van de mogelijkheden die de verzekeraar hen via de polis zelf had geboden. ONVZ vond dat de kosten uit de hand liepen en stelde dit voorjaar de polisvoorwaarden bij. De rechter heeft daar nu een stokje voor gestoken. (ANP)

Lees ook:

ONVZ past polisvoorwaarden aan

Consumentenbond sleept ONVZ voor de rechter

Websites:

ONVZ

NPCF

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.