Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ONVZ gaat niet in hoger beroep

Zorgverzekeraar ONVZ is niet in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechter om de wijziging van de poliswaarden terug te draaien. Dat meldt de site Huisartsvandaag.nl.

Naar aanleiding van de tussentijdse aanpassing van de polisvoorwaarden bij ONVZ, spanden de Consumentenbond en de NPCF een kort geding aan tegen ONVZ. Op 8 juni stelde de rechter de consumentenorganisaties in het gelijk en veroordeelde ONVZ om de maatregel terug te draaien. ONVZ gaf hier gevolg aan, maar had formeel nog tot vrijdag 6 juli de tijd om in beroep te gaan. Dat is echter niet gebeurd.

Structurele maatregelen

De Consumentenbond heeft de politiek gevraagd structurele maatregelen te nemen om tussentijdse aanpassingen van de zorgverzekering en aanvullende verzekeringen te reguleren. Ook wil de bond het graag horen als ONVZ-klanten geen brief hebben ontvangen van ONVZ waarin de verzekeraar de mogelijkheid biedt om de oude dekking te herstellen. (Huisartsvandaag)

Lees ook:

ONVZ past polisvoorwaarde aan

ONVZ door rechter op de vingers getikt

Consumentenbond sleept ONVZ voor de rechter

Websites:

ONVZ

De Consumentenbond

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.