Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Oogartsen voeren actie in Den Haag

Mark van Dorresteijn
Oogartsen voeren woensdag actie op het Plein in Den Haag voor behoud van de zelfstandige positie van vrijgevestigde medisch specialisten. Dat heeft een woordvoerder van de Orde van Medisch Specialisten vrijdag gezegd.
Oogartsen voeren actie in Den Haag

De specialisten zijn gepikeerd over plannen van demissionair minister Ab Klink van VWS om hun zelfstandigheid in te perken. Zij willen hun grieven op een publieksvriendelijke manier onder de aandacht brengen, aldus de woordvoerder.

Oogbus

Daarom staat woensdag voor de ingang van de Tweede Kamer een speciale ‘oogbus’, waar Kamerleden hun ogen kunnen laten nakijken. “Wij vragen ons af of de politiek de komende jaren oog heeft voor de gezondheidszorg”, aldus de woordvoerder.

Aangekondigde acties

De specialisten hadden begin juli al acties aangekondigd. De oogartsen bijten met hun demonstratie het spits af. De Orde verschaft woensdag meer duidelijkheid over andere protestacties tegen de aangekondigde plannen van Klink. Het is vooralsnog de bedoeling dat patiënten daar geen hinder van ondervinden.

Vrijgevestigde medisch specialisten

Als het aan Klink en de Tweede Kamer ligt krijgen de ziekenhuizen meer te vertellen over het werk van de vrijgevestigde medisch specialisten. Zij bepalen voortaan welke zorg de specialisten moeten leveren en hoeveel zij daarvoor betaald krijgen. De minister wil ook de inkomens van de specialisten aan banden leggen. Door de maatregelen komt volgens de specialisten een einde aan de zelfstandigheid van de beroepsgroep. Zij stellen dat die er juist toe heeft bijgedragen dat de zorg in Nederland tot de beste van de wereld behoort. Meer bemoeienis van ziekenhuismanagers komt de zorgkwaliteit niet ten goede, voorspellen zij. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

‘Maximumsalaris specialisten wordt 285.000 euro’

Fotoreportage: Specialisten voeren actie in Den Haag

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.