Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oogziekenhuis Rotterdam genomineerd

ROTTERDAM - Een lichtval waar menig museumdirecteur jaloers op zal zijn. Bijzonder gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Een hoge patio en tal van kunstuitingen met een link naar het oog. Het resultaat van een ingrijpende renovatie van Het Oogziekenhuis Rotterdam in 2005 is dit jaar bekroond met een nominatie voor de Gouden Piramide 2006.

Inspirerend opdrachtgeverschap
De Gouden Piramide is de jaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. De Gouden Piramide is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van VROM, LNV, OCW, en VenW en staat dit jaar in het teken van de architectuur. De prijs bestaat uit een bedrag van 50 duizend euro, een speciaal vervaardigde trofee en een boek met de beste inzendingen van de prijsronde. De winnaar is tijdens een tv-programma van de AVRO op 28 oktober bekend gemaakt: Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling bv met het appartementengebouw Het Bolwerk, Utrecht.

Center of excellence

De nominatie van Het Oogziekenhuis Rotterdam sluit aan bij de filosofie van het ziekenhuis. Dit ‘center of excellence’, biedt zorg, opleiding en research volgens de criteria van de American Association of Eye and Ear Hospitals. Als het enige zelfstandige oogziekenhuis van Nederland fungeert Het Oogziekenhuis Rotterdam als topzorginstituut voor oogheelkundige zorg. Jaarlijks worden ruim 11.500 operaties uitgevoerd en 140 duizend patiënten poliklinisch gezien. Klantgerichtheid, dagbehandelingen, eigentijdse huisvesting, efficiënte bedrijfsvoering en uiteraard een innovatief personeelsbeleid zijn voor Het Oogziekenhuis kritische succesfactoren.

Geen ziekenhuissfeer

De zorg voor de kwaliteit van haar dienstverlening reikt voor Het Oogziekenhuis Rotterdam verder dan die van de oogheelkunde zélf en strekt zich uit tot de omgeving voor de patiënt. Om die reden is veel aandacht besteed aan architectuur, interieur en kunst in het gerenoveerde gebouw alsook aan de tuin. Er hangt geen ziekenhuissfeer. Angstige patiënten komen tot rust door de natuurlijke materialen, lichte tinten en het gebruik van kleur in Het Oogziekenhuis Rotterdam.
Nominaties Gouden Piramide
De jury heeft, onder leiding van Rijksbouwmeester Mels Crouwel, vijf opdrachtgevers in de architectuur genomineerd voor de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap de ‘Gouden Piramide 2006’:
– Het Oogziekenhuis Rotterdam met de ingrijpende renovatie van het ziekenhuis
– Gemeente Amsterdam/J.H. Gerson met het MuziekGebouw aan ’t IJ/BIMHUIS
Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling bv met het appartementengebouw Het Bolwerk, Utrecht
Stichting STC-Group met het Scheepvaart en Transport College, Rotterdam
– Gemeente Utrecht/projectbureau Leidsche Rijn met geluidswerende voorzieningen langs de A2 ter hoogte van De Wetering
Lees ook Volksmuseum voor ogenkunst

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.