Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook patiëntenzuilen in ziekenhuizen Saxenburgh Groep

Mario Gibbels
Ook het ziekenhuis Röpcke Zweers in Hardenberg en het dagziekenhuis Aleide Kramer in Coevorden, beiden onderdeel van de Saxenburgh Groep beschikken sinds kort over een zogeheten patiëntenzuil. Patiënten kunnen zich via de zuil aanmelden en afspraakgegevens inzien, zo meldt ChipSoft op zijn website.

ChipSoft heeft een koppeling ontwikkeld tussen de patiëntenzuil en het zorginformatiesysteem CS-EZIS.Net zodat de gegevens in beide systemen zichtbaar zijn. Belangrijkste doelstelling van de zuilen is het verminderen van de bezoekersaantallen aan de balie doordat patiënten nu zelf wijzigingen kunnen melden en afspraakinformatie kunnen opvragen.

De patiënt meldt zich bij de zuil aan met een paspoort of rijbewijs. Het identiteitsbewijs wordt dan gescand en de patiënt kan gegevens inzien en bijvoorbeeld het adres, telefoonnummer of e-mailadres aanpassen. Daarnaast kan de patiënt zijn afspraken voor de lopende dag inzien en kijken waar hij in het ziekenhuis moet zijn voor de afspraak. Door de koppeling tussen de zuil en het CS-EZIS.Net zal de foto van het gescande identiteitsbewijs voortaan getoond worden op de zuil en in het EPD van ChipSoft als de patiëntgegevens worden opgevraagd. Als de patiënt zich aanwezig meldt, zal dit bovendien direct zichtbaar zijn bij de afspraak in het spreekuuroverzicht. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.