Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Op het laatste moment naar nieuwe zorgverzekering

Redacteur Zorg+Welzijn
Vergelijkingssites voor zorgverzekeringen beleven topdagen aan het eind van 2012. Sinds kerst blijken heel veel mensen nog op het laatste moment van zorgverzekeraar te willen veranderen. In 2012 zullen naar verwachting 1,2 miljoen mensen overstappen.
Op het laatste moment naar nieuwe zorgverzekering
Foto: ANP

‘Het aantal is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar’, volgens directeur Ruud Martens van vergelijkingssite Independer.nl. ‘We hebben 150 telefoonlijnen, die zijn allemaal bezet.’ Ook andere vergelijkingssites speken van een ‘Stormloop’. Bij de Consumentenbond, waar mensen ook verzekeringen kunnen vergelijken, is de afgelopen week het bezoekersaantal omhoog geschoten.

Hoger eigen risico

Volgens de vergelijkingssites worden minder aanvullende verzekeringen afgesloten en kiezen veel mensen voor een hoger eigen risico. ‘We hadden verwacht dat vooral mensen met een hoger inkomen dat zouden doen, maar we merken dat vooral jonge mensen ervoor kiezen om hun eigen risico te verhogen’, volgens Peter Ruys van ZorgKiezer.nl. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandpremie.

Twee voor twaalf

Maandag 31 december is de laatste dag dat mensen hun huidige zorgverzekering kunnen opzeggen. Ze hebben dan nog een maand de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten. Naar verwachting is het nog tot het laatste moment druk op oudejaarsdag. ‘Vorig jaar hadden we om twee minuten voor twaalf nog de laatste overstapper’, aldus Ruys.

Overstappers

Vorig jaar stapte 6 procent van de Nederlanders over van zorgverzekeraar. De vergelijkingssites verwachten dat dit jaar het aantal overstappers stijgt naar 7 procent. Dat komt neer op ongeveer 1,2 miljoen mensen die van zorgverzekering veranderen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.