Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Operatiekamers Meander Medisch Centrum weer veilig

Operaties met een hoog infectierisico kunnen weer worden uitgevoerd in het Meander Medisch Centrum. Vorige week schortte het ziekenhuis uit voorzorg enkele operaties op omdat de luchtkwaliteit van de operatiekamers op de Amersfoortse locaties niet meer aan de strengste normen voldeed. Nieuwe metingen wijzen nu uit dat de normen weer worden gehaald. Dit heeft het ziekenhuis maandag bekendgemaakt.

Het ziekenhuis vermoedt dat de oorzaak voor de verminderde luchtkwaliteit in de uitvoering van het schoonmaakprotocol lag. “Omdat we onze patiënten alleen veilig willen opereren, besloten we voor absolute zekerheid te gaan met betrekking tot de luchtkwaliteit. Vandaag ontvingen we de uitslag van de nieuwe metingen. Deze zijn goed en we kunnen weer instaan voor de kwaliteit van de lucht op onze ok’s”, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Schoonmaakprotocol

Het ziekenhuis zegt de metingen van de luchtkwaliteit nu op te voeren van jaarlijks tot vier keer per jaar en het schoonmaakprotocol waar nodig aan te scherpen. Eerder sloten ook andere ziekenhuizen de operatiekamers wegens een verminderde luchtkwaliteit. (ANP)

Lees ook:

Meander Medisch Centrum stelt operaties uit

Operatieverbod voor IJsselmeerziekenhuizen

Medisch Centrum Alkmaar sluit vier operatiekamers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.