Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ophef in Catharina over filmen personeel

Marit van Os
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft onder valse voorwendselen opnamen gemaakt van medewerkers om te laten zien hoe zij hygiëneregels negeerden. Er werd gezegd dat de opnamen werden gemaakt voor een bekend journalistiek televisieprogramma.
Ophef in Catharina over filmen personeel

De beelden werden getoond op een personeelsbijeenkomst en pas dagen later werd onthuld dat het ging om interne opnamen. Volgens het ziekenhuis reageerde een deel van het personeel erg negatief. Bestuursvoorzitter Piet Batenburg biedt vrijdag in een verklaring zijn excuses aan als medewerkers en specialisten gekwetst zijn. Hij heeft het personeel om begrip gevraagd. ‘Wij vonden deze ongebruikelijke methode noodzakelijk om alle 3500 medewerkers en de medisch specialisten te bereiken, waar andere methoden tot op heden faalden. Achteraf gezien hebben wij de organisatie te lang in onzekerheid gehouden over de oorsprong van de beelden.’ Het ziekenhuis laat het vrijdag bij de verklaring en gaat niet in op vragen. (ANP)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.