Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ophef om Nederlandse oogchirurg in Portugal

De Nederlandse chirurg Franz Versteeg, eigenaar van de privékliniek I-QMed in de Portugese Algarve, zou volgens Portugese media naar Nederland zijn gevlucht nadat er vier patiënten door zijn toedoen waarschijnlijk blijvend blind blijven. Dat meldt de Telegraaf vandaag.
Ophef om Nederlandse oogchirurg in Portugal

De kliniek in Lagoa is inmiddels gesloten door de autoriteiten in Portugal. De vier slachtoffers zouden volgens verschillende Portugese kranten op 20 juli onder het mes zijn gegaan bij Versteeg voor een oogoperatie waarbij de chirurg een speciale lasertechniek toepaste. Het gaat om twee mannen en twee vrouwen uit Brazilië en Groot-Brittannië waarbij een nieuwe lens in het oog werd ingebracht.

Portugese media

Enkele dagen later zou het, volgens de Telegraaf die zich baseert op Portugese media, echter helemaal zijn misgelopen. Op 22 juli moest een 35-jarig slachtoffer uit Brazilië in allerijl naar het ziekenhuis met een ernstige ontsteking aan haar oog. Drie dagen later kwamen de drie andere slachtoffers met dezelfde klachten in het ziekenhuis terecht.

Blind

De toestand van hun ogen was zo ernstig, dat ze moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis in Lissabon. Daar zouden zij te horen hebben gekregen dat zij wellicht blijvend blind worden. De Portugese inspectie stelde daarop een officieel onderzoek in. Niet veel later werd de privékliniek in Lagoa gesloten. Op dat moment zou Versteeg al vertrokken zijn naar Nederland. Hoewel Versteeg in Nederland is, zou hij wel meewerken aan het onderzoek, aldus de Telegraaf. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Oogziekenhuis opent twintig filialen in ziekenhuizen

‘Oogheelkundige zorg verschraalt door marktwerking’

Oogartsen Scheper Ziekenhuis stappen op

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.