Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Opnamestop Catharina wegens vreemde stank

Mark van Dorresteijn
In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is sinds woensdagmiddag een opnamestop afgekondigd vanwege een vreemde stank in het ziekenhuis. De lucht is inmiddels weg, maar voor de zekerheid worden spoedgevallen nog even naar andere ziekenhuizen gebracht.
Opnamestop Catharina wegens vreemde stank

De opnamestop is nodig om lege bedden achter de hand te houden voor het geval er toch weer iets misgaat, maar daar gaat het ziekenhuis niet van uit.

Vreemde lucht

De vreemde lucht werd rond het middaguur voor het eerst geroken tijdens schoonmaakwerk in een liftschacht die onder water was gelopen na het afgaan van een sprinklerinstallatie. Vier medewerkers van het ziekenhuis raakten onwel. Ze kregen last van luchtwegen en rode ogen.

Oorzaak

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kon woensdag niks vinden dat nog risico oplevert waarna de hulpdiensten woensdagavond bij het ziekenhuis vertrokken, meldde de politie. De oorzaak bleef onduidelijk.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.