Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OR Slotervaart en vakbond willen bestuur voor de rechter

MAARSSEN - De ondernemingsraad en vakbond ABVAKABO bereiden juridische stappen voor tegen de raad van bestuur van het Slotervaart ziekenhuis. De OR en vakbond hopen via de rechter duidelijkheid af te dwingen over het integriteitsonderzoek tegen de voorzitter van de OR.

De raad van bestuur startte medio januari een integriteitsonderzoek tegen OR-voorzitter Ivo van der Werk. Aanleiding was het vermoeden dat Van der Werk interne stukken heeft doorgespeeld naar de pers.

Procedure

Volgens vakbondsvertegenwoordiger Eric Maas van ABVAKABO is het sindsdien stil gebleven rond het onderzoek. Een ongewenste situatie, vindt Maas. “Je kunt iemand niet maanden lang in zo’n situatie laten bungelen. Of er is niks gevonden en dan moet de raad van bestuur de procedure intrekken. Of de raad van bestuur denkt wel wat te hebben, maar dan moeten ze dat kenbaar maken zodat er gelegenheid is tot weerwoord.”

Broer

Maas hoopt dat de rechter tevens de betrokkenheid van de huisjurist van het Slotervaart toetst. Jurist Lex Schram is de broer van Meromi-eigenaar Jan Schram en was voor hij in dienst van het ziekenhuis trad lid van de nieuwe raad van toezicht. De vakbond is altijd van mening geweest dat het zuiverder zou zijn geweest om een externe partij het integriteitsonderzoek te laten voeren. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Lees ook:

– Slotervaart onderzoekt gangen OR-voorzitter

– Slotervaart en PsyQ bestormen samen de markt

– Slotervaart opent aanval op vakbond

– ‘Slotervaart overlegt met Meromi Holding over overname

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.