Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Orbis bereikt principeakkoord met vakbonden

Redactie Zorgvisie
De vakbonden en Orbis Medisch en Zorgconcern hebben dinsdag een principeakkoord gesloten over de sociale gevolgen van de voorgenomen reorganisatie. Eind volgende week tekenen de partijen het akkoord. De bonden vinden een tussentijdse ledenraadpleging niet noodzakelijk.

Tot 1 oktober vinden er geen gedwongen ontslagen plaats. Daarna worden ontslagen niet uitgesloten. Op korte termijn wordt in samenwerking met UWV, de gemeente Sittard-Geleen en de provincie Limburg een mobiliteitscentrum opgezet om mensen naar ander werk te begeleiden. Verder zijn er aparte vertrekregelingen afgesproken voor 57-plussers.

Mobiliteitspremie

Orbis heeft 9000 euro meer vrijgemaakt voor boventallige medewerkers die vrijwillig vertrekken. Het bedrag kan worden aangewend voor bijscholing, outplacement, gespecialiseerde hulp bij het opzetten van een bedrijf, of als aanvulling op het loon voor boventallige medewerkers die elders werkzaam worden. Het bedrag komt bovenop de mobiliteitspremie die eerder met de vakorganisaties werd overeengekomen. Boventallige medewerkers van 57 jaar of ouder kunnen gebruik maken van een 57-plusregeling.

Werkgelegenheid

Bestuursvoorzitter Cees Sterk: “De vakorganisaties zijn doordrongen van de ernst van de situatie bij Orbis. De onderhandelingen verliepen in een goede en vooral constructieve sfeer. Met het bereikte akkoord kunnen we gestalte geven aan ons nieuwe businessplan en komt het nieuwe Orbis een stap dichterbij. Hierdoor wordt de werkgelegenheid voor 3400 arbeidsplaatsen duurzaam verankerd.” Orbis verkeert in grote financiële problemen, waardoor er voor 550 medewerkers geen werk meer is. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Collectief ontslag Orbis afgeblazen

IGZ houdt ‘unieke situatie’ Orbis in de gaten

Orbis schrapt 700 banen

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Zelf kaderlid van de Vakbond Abvakabo/FNV. Dat er geen tussentijdse Ledenraadspleging wordt gedaan met de Vakbondsleden betreur ik. Het is in de Democratie , dat de Leden bepalen en niet de Bestuurders !Eind van de week is er een referendum van de FNV-bonden over het voorlopig Sociaal Akkoord met Werkgevers& Kabinet. De FNV Leden bepalen en niet de Bestuurders ! Oproep; Vakbondsleden ga stemmen over de gemaakte afspraken !!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.