Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orde heeft nieuwe voorzitter op het oog

Anesthesioloog Willem van der Ham (58) is de beoogd opvolger van voorzitter Pieter Vierhout van de Orde van Medisch Specialisten. Als zijn voordracht tijdens de ledenvergadering wordt goedgekeurd dan treedt Van der Ham op 1 januari aan.

Van der Ham is sinds tien jaar voorzitter van het Convent van Vrijgevestigde Medisch Specialisten van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Hij staat bekend als een deskundige op het terrein van de honorariumsystematiek van medisch specialisten.

Uitgesproken mening

Uit de weblogs op MedNet.nl, klinkt een uitgesproken mening van Van der Ham door. Vooral op de introductie van de marktwerking in de zorg en het functioneren van het ziekenhuismanagement zou hij geregeld kritiek uiten. De beoogd voorzitter heeft tot mei dit jaar een maandelijkse column op de website bijgehouden.

Ook directeur verlaat Orde

Naast Pieter Vierhout, gaat ook directeur Alfred Roobol de Orde verlaten. Op welke termijn is niet bekend. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Orde: ‘Missers kunnen gehalveerd’

Orde stelt programma ‘Missers’ ter discussie

Orde: ‘DBC’s werken niet goed’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.