Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Orde: ‘Visitaties medisch specialisten openbaar’

De Orde van Medisch Specialisten wil dat de raden van bestuur van ziekenhuizen geïnformeerd worden over de conclusies van de kwaliteitsvisitaties van medisch specialisten.
Orde: ‘Visitaties medisch specialisten openbaar’

Een voorstel hiertoe van het Orde-bestuur zal in maart worden besproken met de wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten. Willem van der Ham, voorzitter van de Orde, kondigde het voornemen aan op het symposium ‘Zorg, in private handen?’ dat het Hofpoort Ziekenhuis op 4 februari organiseerde.

Informatiebelang ziekenhuisbestuur

Maatschappen worden één keer in de vijf jaar verplicht gevisiteerd door speciale teams van de wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten. Op dit moment stimuleren sommige verenigingen maatschappen om de visitatierapporten door te sturen aan hun stafbestuur en raad van bestuur, terwijl andere dat niet doen. De Orde wil daar meer lijn in brengen en stelt zich op het standpunt dat het ziekenhuisbestuur en de medische staf een belang hebben geïnformeerd te worden, omdat zij verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van zorg.

Eigenaar visitatierapport

Orde-bestuurslid Harry van Hulsteijn licht toe dat de maatschap eigenaar blijft van de uitkomsten. Alleen de conclusies, aanbevelingen en het eindoordeel van de visitatiecommissie zouden moeten worden gedeeld met het ziekenhuis- en stafbestuur. Op die manier kunnen zij de kwaliteit van zorg verbeteren. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Orde boos op inkomensanalyse Vektis

Orde verspreidt richtlijnen voor medische apparatuur

Orde komt met leidraad voor medisch specialisten

1 REACTIE

  1. onvoorstelbaar en beschamend voor de beroepsgroep dat men hiermee anno 2009 nog moet komen. In de goede ziekenhuizen cq. maatschappen is dit gelukkig al praktijk.
    En dan ook nog de vrijblijvendhid: wat levert het ‘delen van conclusies’ op aan kwaliteitswinst voor de patient ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.