Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orthopedisch team Alysis halveert wachttijd

Mark van Dorresteijn
De wachttijd voor orthopedische ingrepen is dankzij uitbreiding van de maatschap flink verkort. In 2010 hoefde een patiënt nog maar zes weken te wachten op een operatie. Voor 2010 was dat circa twee tot drie maanden. Dat meldt de Gelderlander.
Orthopedisch team Alysis halveert wachttijd

Door de 22 man sterke orthopediechirurgiemaatschap werden 729 heupprothesen inclusief kophals geplaatst; dat waren er in 2009 nog 455. Het aantal gereviseerde kunstheupen steeg van 23 naar 76, en er werden het afgelopen jaar 83 knieprothesen meer aangebracht dan in 2009 (307 om 224). Het aantal revisies aan knieprothesen ging van 14 naar 25 en het aantal geplaatste schouderprothesen is zelfs meer dan verdubbeld: van 13 naar 28.

Zes weken voldoet

Dit jaar verwacht orthopedisch chirurg Arnold Vreeling geen spectaculaire groei. “Die bedraagt hooguit een paar procent, omdat die wachttijd van zes weken de standaard is. Anderhalve maand tussen het eerste polibezoek en de daadwerkelijke operatie is een goede periode. Patiënten hebben dan ook de tijd zich op de ingreep voor te bereiden”, aldus de chirurg in het dagblad. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.