Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Over vijf jaar elke dokter een smartphone als ‘medical device’

Mark van Dorresteijn
Over drie tot vijf jaar loopt elke dokter met een smartphone door het ziekenhuis. Dat voorspelde Dan Hesse, CEO van Sprint Nextel, in zijn toespraak op de openingsdag van HIMSS, de grootste beurs op het gebied van ict in de gezondheidszorg, van 1 tot en met 4 maart in Atlanta.
Over vijf jaar elke dokter een smartphone als 'medical device'

Via een smartphone kan de arts het dossier van de patiënt bijhouden, recepten uitschrijven en de laatste radiologiebeelden bekijken.

Smartphones

Hesse wees het publiek erop dat inmiddels wereldwijd zo’n vier miljard mobieltjes in gebruik zijn. Meer dan alle tv’s en computers bij elkaar. En dat in slechts een tiental jaren. Daarmee is de mobiele telefoon de snelste technische innovatie in de geschiedenis. Hesse is ervan overtuigd dat de smartphone de artsen over de streep zal trekken om gebruik te gaan maken van de technische mogelijkheden die ict de zorg biedt. Omdat ze direct het nut ervan inzien. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Lees ook:

Erasmus MC geeft patiënten telefoon mee

Kalbfleisch: ‘Zonder marktwerking geen innovatie in de zorg’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.