Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Overleg IJsselmeerziekenhuizen duurt voort

Overleg tussen diverse partijen heeft nog niet tot een oplossing geleid voor het voortbestaan van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Woensdag was het ziekenhuisbestuur nog in gesprek met het ministerie van Volksgezondheid en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

IJsselmeerziekenhuizen is op zoek naar 25 miljoen euro om surseance van betaling en een faillissement te voorkomen. Hoefsmit is nog in overleg met het ministerie en de Nederlandse Zorgautoriteit over een reddingsoperatie.Vandaag zit interim-bestuurder Norbert Hoefsmit om de tafel met directeur Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Erbudak ziet mogelijkheden, in tegenstelling tot de MC Groep van Loek Winter, om het hospitaal mét schulden over te nemen. De Tweede Kamer praat vandaag met minister Klink van Volksgezondheid over de situatie bij de IJsselmeerziekenhuizen.

Polikliniek Sint Jansdal

Overnamekandidaat ziekenhuis Sint Jansdal uit Harderwijk werd dinsdag tot zijn spijt afgewezen. Achmea vond het Gelderse ziekenhuis de beste kandidaat, maar het bestuur van de IJsselmeerziekenhuizen sprak een voorkeur uit voor de MC Groep. Sint Jansdal opent nu in maart een polikliniek in Dronten. Volgens de directie is de patiëntenstroom met vijftien procent toegenomen sinds de sluiting van operatiekamers in de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord en is uitbreiding daarom noodzakelijk. “Wij nodigen het personeel van de IJsselmeerziekenhuizen van harte uit om te solliciteren”, zei voorzitter Wout Adema van het bestuur van Sint Jansdal. Hij zegt tachtig fulltimewerkplekken te hebben in Dronten. (ANP)

Lees ook:

Achmea uit overleg IJsselmeerziekenhuizen

IJsselmeerziekenhuizen stuurt bestuurder niet weg

Nog geen besluit over toekomst IJsselmeerziekenhuizen

2 REACTIES

  1. Is de opening van de buitenpolikliniek in het belang van de gezondheidszorg in het algemeen. Het lijkt mij dat hier geld wat is bestemd voor de patiëntenzorg aan andere zaken wordt besteed. Het lijkt mij tijd worden dat het ministerie van VWS hier paal en perk aan steld c.q. de zorgverzekeraars. Het is toch ook geld van de premie van verzekerden wat hier verspild wordt.Het zou dan ook beter zijn als de tweede kamer zich gaat bemoeien met beperking van de marktwerking.

  2. Lees alle reacties
  3. Is de opening van de buitenpolikliniek in het belang van de gezondheidszorg in het algemeen. Het lijkt mij dat hier geld wat is bestemd voor de patiëntenzorg aan andere zaken wordt besteed. Het lijkt mij tijd worden dat het ministerie van VWS hier paal en perk aan steld c.q. de zorgverzekeraars. Het is toch ook geld van de premie van verzekerden wat hier verspilt wordt.Het zou dan ook beter zijn als de tweede kamer zich gaat bemoeien met beperking van de marktwerking.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.