Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Overname Pantein-Vivent door ZuidZorg onzeker

Er blijft de komende dagen onzekerheid voor de 1800 werknemers van de Brabantse huishoudhulporganisatie Pantein-Vivent die woensdag failliet werd verklaard. De Brabantse zorgorganisatie ZuidZorg wil 80 procent van de huishoudhulpen werk bieden, maar dan moeten de betrokken gemeenten wel akkoord gaan. Nog geen enkele gemeente is officieel akkoord. De gemeente Den Bosch twijfelt bijvoorbeeld openlijk over het aanbod van ZuidZorg.
Overname Pantein-Vivent door ZuidZorg onzeker

ZuidZorg benadrukt dat haar plan alleen kans van slagen heeft als een groot deel van de klanten van Pantein-Vivent meegaat. Directeur Marc Veldhoven vertelde dat ZuidZorg ten minste 5200 van de 6100 cliënten nodig heeft voor een rendabele exploitatie. Als de grote gemeente Den Bosch afhaakt is het plan niet haalbaar, bevestigde hij.

Opties

Ook andere gemeenten houden andere opties nog open. Ze overleggen ook met andere aanbieders, vertelde bijvoorbeeld een woordvoerder namens de gemeenten Boxtel, Vught, Sint-Michielsgestel en Schijndel. De ruim twintig Brabantse gemeenten moeten uiterlijk dinsdag beslissen.

Consequenties

Het personeel van Pantein-Vivent wordt donderdag en vrijdag bijgepraat over de consequenties en de arbeidsvoorwaarden die ze kunnen verwachten. ZuidZorg wilde daar donderdag nog niet op vooruitlopen en wilde alleen kwijt dat ZuidZorg de cao zal respecteren. (ANP)

1 REACTIE

  1. Misschien toch maar eens een open calculatie neerleggen en over de resultaten ervan met elkaar overleggen. daarna een fatsoenlijke prijs bepalen voor een uur thuishulp met eventueel een afbouw als er bijvoorbeeld onevenredig veel overhead is ingerekend. dat zijn allemaal elementen die je heel simpel kunt becijferen. Als de gemeenten nu geen fatsoenlijk tarief wensen te betalen zullen ze het straks ook zelf niet geregeld kunnen krijgen en komen ze van de koude kermis thuis. Dan ga ik er vanuit dat ze de zorg serieus nemen; is dat niet zo, dan zijn er alleen de patiënten/cliënten straks de verliezers. tenminste voor korte tijd; mogelijk zullen zij bij de eerstvolgende verkiezingen laten weten wat ze van een dergelijk beleid vinden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.