PACS-beheer ‘doe je er niet zomaar bij’

Digitale productie, opslag en terbeschikkingstelling van medische beeldinformatie is belangrijk in het zorgproces. Over de trends op het gebied van Picture Archiving and Communication System (PACS) en het beheer ervan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
PACS-beheer
Herman Oosterwijk: 'Voor het PACS-beheer heeft het ziekenhuis mensen nodig met kennis van zaken.' Foto: OTech

In ziekenhuizen zijn sinds eind jaren 90 radiologiebeelden op grote schaal gedigitaliseerd, gebruikmakend van PACS. ‘Het systeem dat het beheer van alle beelden in het ziekenhuis managet’, verduidelijkt Herman Oosterwijk. Hij is al meer dan 35 jaar betrokken bij PACS, aanvankelijk als PACS-productmanager voor Philips en Kodak en de afgelopen 25 jaar als docent/consultant bij zijn eigen bedrijf OTech in Dallas (USA). Oosterwijk heeft deelgenomen aan de verschillende werkgroepen van de standaarden Digital Imaging and Communications in Medicine (DICOM), Health Level 7 (HL7) en Fast Health Interoperability Resources (FHIR), alsook van Integating the Healthcare Enterprise (IHE). Over de hele wereld

0
438

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.